Tettero

Tettero band jazz funk

De funkjazz band Tettero is een initiatief van gitarist Folker Tettero.

Naast alle activiteiten als sideman heeft Folker vanaf het begin van zijn professionele carrière als gitarist altijd de behoefte gehad zijn eigen muziek te maken. Inmiddels heeft hij een vaste groep van mensen om zich heen verzameld die het beste uit hem en zijn muziek halen.

Tettero maakt funkjazz geïnspireerd door de jaren ’70. De vrijheid die ze nemen om muziek te maken zorgt voor creatieve funk die de aandacht trekt.

cd cover Tetteroo - First

Na de CD ‘First’ (2012), die opgenomen is door Frans de Rond, koos gitarist Folker Tettero voor een trio bezetting, gitaar bas en drums. Dit is te horen op Point of View (2014), de laatste CD van Tettero.

cd cover Tetteroo - Point of view

In maart 2017 zijn er nieuwe opnames gemaakt, dit keer werd de band aangevuld met trompettist Dirk Beets. Zijn manier van spelen, sound en ideeën sluiten naadloos aan bij de band. Bij deze opnames is gekozen om nog meer de vrijheid van het spelen rechtstreeks vast te leggen, de opnames zijn op 2 track – band vastgelegd, zonder edits.

cd cover Tetteroo - Eddie-Harris - Les-McCann

Naast eigen repertoire speelt Tettero live ook altijd muziek van de vele musici die inspireren. Het is daarom extra leuk dat Tettero gevraagd is voor het project van het label Soundliaison. Een live registratie op hoogwaardige kwaliteit van het legendarische album Swiss Movement van Eddie Harris & Les McCann.
Inmiddels is de high end download al uitgebracht op soundliaison.com.

Folker Tettero – gitaar
Klaas van Donkersgoed – drums
Dave Breidenbach – bas
Dirk Beets – trompet

In 2021 zijn er in samenwerking met Soundliaison en het Sena Muziekproductiefonds opnames gemaakt.
Samen met producer Peter Bjørnild hebben we nummers opgenomen die een rode draad vormen door het leven van Folker Tettero. Deze zijn bewerkt voor de bezetting van Tettero, waardoor de sound en manier van spelen fantastisch tot zijn recht komen.
Voor deze sound, is de bezetting, in goed overleg met iedereen, aangepast naar gitaar, vleugel, elektrische bas en drums. Voor deze manier van spelen een gouden greep, zoals je in de opnames an horen.Charly is een bekende van ons allemaal, want we speelden al lange tijd samen met de Amsterdam Headliners
Het album Don’t Explain is inmiddels zowel als cd, als high end download verkrijgbaar.

Folker Tettero – gitaar
Klaas van Donkersgoed – drums
Dave Breidenbach – bas
Charly Zastrau

In de roerige tijden van Corona heeft Tettero naast het opnemen van Don’t Explain ook nog geprobeerd live te blijven optreden.
Zo speelden we met een aangepaste bezetting op het Red Light Jazz Festival in 2021. En zowel bij het publiek als bij de band was er een enorme opluchting en energie merkbaar, omdat er weer live gespeeld kon worden. Als gelukkige bijkomstigheid is er een aantal nummers van dit optreden opgenomen en kan je deze energie zeker terughoren, Samen met Ron Kesteloo hebben we deze live opnames gemixt en we zijn zeer blij met het resultaat van deze 5 nummers, Voor alsnog is deze EP alleen als download beschikbaar via de Bandcamp pagina .

Folker Tettero – gitaar
Peter Weissink – drums
Arto Boyadjian – bass
Dirk Beets – trompet

Alle albums en download zijn verkrijgbaar op de bandcamp pagina van Tettero
Kijk voor de laatste stand van zaken op de facebookpagina van Tettero

 

Boek ons op Gigstarter