Tettero

foto Rianne Hazeleger

foto Rianne Hazeleger

 

De funkjazz band Tettero is een initiatief van gitarist Folker Tettero.

Naast alle activiteiten als sideman heeft Folker vanaf het begin van zijn professionele carrière als gitarist altijd de behoefte gehad zijn eigen muziek te maken. Inmiddels heeft hij een vaste groep van mensen om zich heen verzameld die het beste uit hem en zijn muziek halen.

Tettero maakt funkjazz geïnspireerd door de jaren ’70. De vrijheid die ze nemen om muziek te maken zorgt voor creatieve funk die de aandacht trekt.

Na de CD ‘First’ (2012), die opgenomen is door Frans de Rond, koos gitarist Folker Tettero voor een trio bezetting, gitaar bas en drums. Dit is te horen op ‘Point of View (2014), de laatste CD van Tettero

.voorkant cd point of view cover cd 'First' - Tettero

In maart 2017 zijn er nieuwe opnames gemaakt, dit keer werd de band aangevuld met trompettist Dirk Beets. Zijn manier van spelen, sound en ideeën sluiten naadloos aan bij de band.

Bij deze opnames is gekozen om nog meer de vrijheid van het spelen rechtsreeks vast te leggen, de opnames zijn op 2 track – band vastgelegd, zonder edits.

Naast eigen repertoire speelt Tettero live ook altijd muziek van de vele musici die inspireren.

In dit nieuwe – intieme en toch krachtige – repertoire zijn blues, funk en jazz én vrijheid weer versmolten in de eigen stijl van Tettero.

bekijk Tettero tijdens het live radioprogramma Mijkes Middag

voor de laatste stand van zaken kijk op de facebookpagina van ‘Tettero’ 

Tettero | Promoot jouw pagina ook

 

De basisbezetting is
Folker Tettero – gitaar
Klaas van Donkersgoed – drums
Dave Breidenbach – bas
Dirk Beets – trompet

 

Reacties zijn gesloten.