Tettero

Tettero band jazz funk

De funkjazz band Tettero is een initiatief van gitarist Folker Tettero.

Naast alle activiteiten als sideman heeft Folker vanaf het begin van zijn professionele carrière als gitarist altijd de behoefte gehad zijn eigen muziek te maken. Inmiddels heeft hij een vaste groep van mensen om zich heen verzameld die het beste uit hem en zijn muziek halen.

Tettero maakt funkjazz geïnspireerd door de jaren ’70. De vrijheid die ze nemen om muziek te maken zorgt voor creatieve funk die de aandacht trekt.

cd cover Tetteroo - First

Na de CD ‘First’ (2012), die opgenomen is door Frans de Rond, koos gitarist Folker Tettero voor een trio bezetting, gitaar bas en drums. Dit is te horen op Point of View (2014), de laatste CD van Tettero.

cd cover Tetteroo - Point of view

In maart 2017 zijn er nieuwe opnames gemaakt, dit keer werd de band aangevuld met trompettist Dirk Beets. Zijn manier van spelen, sound en ideeën sluiten naadloos aan bij de band. Bij deze opnames is gekozen om nog meer de vrijheid van het spelen rechtstreeks vast te leggen, de opnames zijn op 2 track – band vastgelegd, zonder edits.

cd cover Tetteroo - Eddie-Harris - Les-McCann

Naast eigen repertoire speelt Tettero live ook altijd muziek van de vele musici die inspireren. Het is daarom extra leuk dat Tettero gevraagd is voor het project van het label Soundliaison. Een live registratie op hoogwaardige kwaliteit van het legendarische album Swiss Movement van Eddie Harris & Les McCann.
Inmiddels is de high end download al uitgebracht op soundliaison.com.
31 maart zal de opname officieel op vinyl ook uitkomen.

In dit nieuwe – intieme en toch krachtige – repertoire zijn blues, funk en jazz én vrijheid weer versmolten in de eigen stijl van Tettero.

Kijk voor de laatste stand van zaken op de facebookpagina van Tettero.

Folker Tettero – gitaar
Klaas van Donkersgoed – drums
Dave Breidenbach – bas
Dirk Beets – trompet

Boek ons op Gigstarter